De knolseldersoep van Fanny ... Mmm!

Op 29 augustus 2016, over deze onderwerpen: Jan & alleman
Koken en lachen met Fanny

Fanny Huygen won voor wijk Vriesdonk de kookwedstrijd op de dag van Jan & Alleman. Vandaag verklappen we het recept van het voorgerecht: knolseldersoep met Tripel d’ Oude Caert, Brasschaatse kaas en geroosterde panchetta (voor 1,5 l.)

Ingrediënten

  • 1,5 l. kippenbouillon
  • 1 knolselder
  • 2 dikke uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2,5 dl. tripel d’ Oude Caert
  • scheutje olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 sneetjes panchetta
  • 50 gr. Brasschaatse kaas
  • 100 ml. room
  • takje tijm
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 170°
  • bak de panchetta gaar (10 min. tot 15 min.) op een ovenplaat met bakpapier
  • leg hem op keukenpapier om uit te lekken
  • snijd de ui in stukken en snipper de look, fruit ze glazig in een scheut olijfolie
  • schil de knolselder, snijd hem in blokjes, voeg toe en laat enkele minuten stoven
  • blus met het bier en laat even de alcohol verdampen
  • voeg de kippenbouillon en het kruidentuiltje toe en breng aan de kook tot de knolselder gaar is.
  • verwijder het kruidentuiltje en mix de soep
  • voeg peper, zout en muskaatnoot toe naar smaak
  • voeg de room toe

Afwerking

  • verbrokkel de panchetta in stukjes
  • snijd de kaas in bokjes van 0,5 cm
  • strooi beiden op de soep en garneer nog met een takje tijm

Deze soep kan warm of ijskast-koud geserveerd worden. Smakelijk!

(Het recept van het winnende hoofdgerecht leest u hier)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is